sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Tarrojen tulostus, siirtoteipinkäyttö ja tarratiedoston tekeminen

Tässä on Roland VersaCamm print & cut VS-640i tarratulostin. Tällä tulostimella voi tulostaa tarroja erilaisille tarramateriaaleille. Tulostin leikkaa tarrat valmiiksi, jos tiedostoon on tehty Rolandin Cutcontour leikkuu rajat.
Tässä tulostetaan kuvia tarramateriaalille jonka voi prässätä kankaaseen kiinni.

 Tarrojen leikkuurajojen teko tiedostoon
Jos valitsemassasi kuvassa on tausta muuta se photoshopin avulla läpinäkyväksi. se tapahtuu niin että valitset kuvan magic wand tool työkalulla, valitset select-inverse ja edit-clear. Sitten kuva avataan illustraattorilla valitaan image trace joka muuttaa kuvan viivoiksi, kannattaa kokeilla useita image tracen vaihtoehtoja, koska kaikki valinnat vaikuttaa kuvaan hieman eritavalla.
Sitten kopioidaan kuva uudelle tasolle ja valitaan paste in place. Kuva exportataan ja valitaan magic wand tool työkalun avulla halutut rajat, sitten poistetaan keskustan väri ja valitaan Roland VersaWorks väri CutContour reunuksen väriksi. Tarratulostin lukee värin leikkuuna ja leikkaa siitä mistä raja menee. Jos haluat neliön leikkuun leikkuu on helpoin tehdä neliötyökalun avulla silloinkin valitaan reunukseen väriksi CutContour.
Tässä on tulostettu kankaalle tuleva tarra. Leikkuut on tehty myötäilemaan siiven muotoja jotta niitä ei tarvitse leikata itse.
Tässä olen irroittanut yli menevän tarran jolloin vain siivet jäävät tarrakalvolle.
Sitten laitetaan tarran päälle siirtoteippi minkä avulla yksityiskohtaisenkin tarran saa siirrettyä helposti kokonaisena.
Asettelin paidan prässiin kuvan siirtämistä varten. Laitoin pahvin kohtaan mihin siirtotarra tulee, jotta siihen kohdistuu tarpeeksi puristusta. Sitten laitoin prässin lämpiämään 160 asteeseen.
Tässä mittaan kohdan missä kuva on keskellä ja suorassa.
Sitten irrotin takana olevan tarrakalvon varovaisesti siten että tarra jää kiinni siirtoteippiin. Asettelin siirtoteipin paidalle oikeaan kohtaan ja prässäsin 30 sekuntia ja poistin siirtoteipin jyrkässä kulmassa.
Kuva prässättynä.
Tässä on monomeerikalvolle tulostettu kukkakuvio johon olen laittanut siirtoteipin päälle.
Ensin puhdistin seinän huolellisesti ja asettelin kuvion maalarinteipin avulla haluttuun kohtaan.Koska kuva oli ison kokoinen irroitin tarran taustapaperin puolesta välistä ja aloin siitä lastan avulla kiinnittämään kuvaa keskeltä ylöspäin. sitten irrotin alapuolelta toisen puoliskon tarran taustapaperista ja kiinnitin lastalla siitä kuvion seinään
Kuva lastasta minkä avulla saa helposti siirtoteipin kiinnitettyä tarraan sekä tarran kiinnitettyä seinään ilman että väliin jää ilmakuplia.
Tässä irroitan siirtoteippiä jyrkässä kulmassa. Tarkkailin jatkuvasti että kuva jää varmasti seinään kiinni eikä lähde siirtoteipin mukana irti. Kun siirtoteippi oli irrotettu varmistin ettei tarraan ole jäänyt ilmakuplia ja sormella painaen kävin kuvan kertaalleen läpi varmistaakseni että se on tarttunut seinään kaikkialta.

 Valmiit Tarrat




1 kommentti:

  1. Vitsi olet kyllä keksinyt kaiken näköisiä käyttötarkoituksia tarratulostimelle, makeita varsinkin nuo paidat. Minäkin olen miettinyt tulostimen hankintaa, sillä minun pitäisi tulostella teollisuusmerkintöjä meidän yrityksen varastopihalle. Luulisi, että tarratulostimella voi siis tulostaa kaiken näköistä ja kokoista.

    VastaaPoista